Међународни жири бира пројектне идеје за апликацију „БЛ 2024“

projekte bira medjunarodni ziri

На Јавни конкурс за пројектне идеје који је расписан 23. Априла 2018. године стигло је 157 приједлога пројеката. Као што је и у распису овог јавног конкурса стајало, ријеч је о позиву за пројекте намијењеном широј јавности, који ће, путем конкурса, ући у апликациону књигу.

Максималан број изабраних пројектних идеја по конкурсу кретаће се између 40 и 60.

Пројекте, пристигле по конкурсу, ће бирати међународни жири у сљедећем саставу:

Вук Радуловић. Руководилац сектора за развојне пројекте у „Фондацији Нови Сад 2021“. Дипломирао право на Правном факултету Универзитета у Новом Саду, а тренутно је на докторским студијама из области европских интеграција. Тренутно живи и ради у Србији. Ужа специјалност: међународна сарадња. 

Береника Никодемска. Координатор Artist-in-Residence програма A-i-R, који се одвија у склопу пројекта Европска престоница културе „Вроцлав 2016“. Дипломирала је Српску и Хрватску филологију ипостдипломске студије Менаџмента културе у регионалној сарадњи Европске уније, на универзитету у Вроцлаву. Тренутно живи и ради у Пољској. Ужа специјалност: резиденцијални програми и међународна сарадња

Владимир Рукавина. Директор Народног дома Марибор и један од главних организатора Међународног фестивала LENT који се већ преко двадесет година традиционално одржава крајем јуна у Марибору. Члан пројектног Тима Европска престоница културе „Марибор 2012“. Тренутно живи и ради у Словенији. Ужа специјалност: организација и културни менаџмент.

Младен Бундало. Координатор и идејни творац пројекта Café Europa, који се одвијао у склопу пројекта Европска престоница културе „Монс 2015“. Дипломирао графику на Академији умјетности у Бањалуци, а мастер студије из мултимедијалне умјетности на Академији примијењених умјетности у Брну, Чешка. Тренутно живи и ради у Белгији. Ужа специјалност: технологија у умјетности.

Сви чланови жирија су претходно потписали Уговор о повјерљивости података (НДА).

Критеријуми за вредновање и избор пројеката су:
•    Релевантност идеје и критичко посматрање културне сцене града (15)
•    Интердисциплинарност/Мултидисциплинарност (10)
•    Степен партиципативности (10)
•    Европска димензија (15)
•    Иновативност (10)
•    Умјетничка изврсност (15)
•    Инклузивност (10)
•    Јавни простор (5)
•    Едукативни аспект (10)

Резултати ће бити објављени 15. јуна.

Copy link
Powered by Social Snap