Отворен позив за пријаву пројеката: “Бања Лука 2024 ЕПК” град кандидат

poziv za konkurs banjaluka EPK 2024 grad kandidat

Тим “Бања Лука 2024” позива све грађане и грађанке, организације, институције и компаније из града да се пријаве на Конкурс за пројектне идеје које ће бити окосница Bid Book-а “Бања Лука 2024 Европска престоница културе” град кандидат.

Позив за пријаву пројеката за ЕПК данас је званично отворен а сви заинтересовани своје идеје моћи ће пријавити до 9. маја, речено је на данашњој пресс конференцији. Више детаља о условима и правилима позива можете пронаћи на нашој страници за пријаву пројекатa.

Под термином “пројектне идеје” подразумијева се расписивање идеје за пројекат у неколико пасуса, до 500 ријечи, са основним информацијама, тако да одговорите на кључна питања: шта је ваш пројекат, шта је циљ вашег пројекта, ко је ваша циљна публика, како планирате извести ваш пројекат, трајање, оквирни буџет и планирани партнери.

Пријаве би се требале разрадити у оквиру четири теме кроз које би се Бањалука представила, а те теме су:

  • Културе у дијалогу
  • Људи и простор
  • Иновативно насљеђе
  • Екстремна култура

По конкурсу ће бити изабрано од 40 до 50 пројеката, а резултати ће бити објављени до 15. јуна 2018. године.

Марко Билбија, шеф Тима „Бања Лука 2024 рекао је да је слоган пројекта са којим се Бањалука представља као ЕПК „Супротности се привлаче“.

„Кроз истраживање смо препознали да уз Бањалуци постоје многи потенцијали којима је потребно само мало додатног развоја да би били успјешни и иновативни“, казао је Марко.

Визуелни идентитет цијелог пројекта радио је дизајнерски студио „Бункер“.

Саша Ђорђевић, рекао је да визуелни идентитет треба да задовољи неколико битних елемената, а један од њих је да буде једноставан, али и да изражава идеју пројекта који представља.

Пројекат Европска престоница културе (скраћено: ЕПК) је постао кључна платформа за позиционирање градова и катализатор за њихову економску и културну регенерацију. У питању је најдуговјечнији и најпознатији програм развоја културе Европске уније и саставни дио програма Креативна Европа, који Европска комисија спроводи од 1985. године.

Copy link
Powered by Social Snap