Formiran tim za Evropsku prestonicu kulture

formiran tim epk

Gradonačelnik Banjaluke, gospodin Igor Radojičić, je na pres konferenciji u okviru Dana Grada, održanoj 19.04.2017. godine, predstavio Tim za pripremu i učešće u programu “Evropska prestonica kulture Banjaluka 2024”, čiji je primarni zadatak pripremiti aplikaciju za ovaj projekat.

Pored izrade aplikacije za učešće u programu “Evropska prestonica kulture”, koja se sastoji iz dvije faze, zadatak tima je i izrada dokumenta “Strategija razvoja kulture Banjaluke 2018-2028”, jednog od uslova za apliciranje. U pitanju je prvi dokument ove vrste za Grad, a donosi se na optimalan period od deset godina kako bi njime bila obuhvaćena i potencijalna godina kandidature.

Tim čini sedam članova – Marko Bilbija, Zoran Galić, Monika Ponjavić, Mladen Banjac, Dijana Grbić, Sarita Vujković i Sonja Đurić – koji su, kao dugodišnji akteri u kulturnoj sceni Banjaluke, izabrani na osnovu svojih iskustava, znanja i vještina. Shodno tome svakom od navedenih članova dodijeljen je specifičan zadatak u okviru ovog višefaznog projekta.

Copy link
Powered by Social Snap