Veče za pamćenje: Više od 10.000 Banjalučana na koncertu Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje

koncert Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje - Banjaluka 2024 EPK

Spektakularnim koncertom svjetski poznatih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, Banja Luka je večeras obilježila završetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora i predaju aplikacije za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Više od 10.000 Banjalučana imalo je jedinstvenu priliku da čuje zajednički nastup dvojice vrhunslih muzičara koje je pratila Banjalučka filharmonije, te muzičari iz Bihaća i Jajca, gradova partnera na ovom projektu.

Pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Radojičić je istakao da je koncert dvojice umjetnika održan pod sloganom „Suprotnosti se privlače“, koji oslikava dva različita žanra kojima se ovi umjetnici bave, ali i slogan pod kojim se Banja Luka kandidovala za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. On je izrazio uvjerenje da Banja Luka ima kapacitete, ljude i resurse da zaista ponese laskavu titulu Evropske prestonice kulture.

Ovaj događaj bio je interesantan i po tome što Milenković i Trkulja prvi put nastupaju zajedno. Kandidatura Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine najveći je poduhvat koji je Grad imao u oblasti kulture. Aplikacija je završena, a riječ je o kompleksnom poslu koji je rađen od proljeća 2017. godine. Tako bogata istorija našeg grada nudi nam toliko mnogo suprotnosti koje se privlače i moraju da žive na ovom prostoru – rekao je Radojičić.

Copy link
Powered by Social Snap