Banjaluka uz partnerstvo Jajca i Bihaća do titule EPK

banjaluka jajce bihac zajedno do epk

Juče su se u Banjaluci sastali predstavnici kulturne scene Bihaća, Jajca i Banjaluke, a povodom zajedničke kandidature za titulu “Evropska prestonica kulture” za 2024. godinu.

Podsjećamo, Banjaluke i njeni partneri su se pred Panelom Evropske Komisije, u oktobru prošle godine, predstavili konceptom “Suprotnosti se privlače” koji obuhvata regiju Krajine.

Nakon dogovrene saradnje i podrške, formiranja timova gradova partnera i razmjene projektnih ideja, tema ovog sastanka bila je finaliziranje umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra ove godine. Na sastanku je dogovoreno pet velikih projekata i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, biće poznat krajem septembra kada će se birati između Banjaluke i Mostara, iz Bosne i Hercegovine, i Bodoa iz Norveške.

Sastanku su prisustvovali Adnan Dupanić i Alen Zulić, ispred tima Bihaća, Dragan Glavaš i Katarina Petrović, ispred tima Jajca, te Marko Bilbija, Dijana Grbić i Monika Ponjavić, ispred tima Banjaluke.

Copy link
Powered by Social Snap