Вече за памћење: Више од 10.000 Бањалучана на концерту Стефана Миленковића и Слободана Тркуље

koncert Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje - Banjaluka 2024 EPK

Спектакуларним концертом свјетски познатих умјетника Стефана Миленковића и Слободана Тркуље, Бања Лука је вечерас обиљежила завршетак обнове спољашњег дијела Банског двора и предају апликације за Европску престоницу културе 2024. године.

Више од 10.000 Бањалучана имало је јединствену прилику да чује заједнички наступ двојице врхунслих музичара које је пратила Бањалучка филхармоније, те музичари из Бихаћа и Јајца, градова партнера на овом пројекту.

Поздравне ријечи упутили су градоначелник Игор Радојичић и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Радојичић је истакао да је концерт двојице умјетника одржан под слоганом „Супротности се привлаче“, који осликава два различита жанра којима се ови умјетници баве, али и слоган под којим се Бања Лука кандидовала за Европску престоницу културе 2024. године. Он је изразио увјерење да Бања Лука има капацитете, људе и ресурсе да заиста понесе ласкаву титулу Европске престонице културе.

„Овај догађај био је интересантан и по томе што Миленковић и Тркуља први пут наступају заједно. Кандидатура Бање Луке за Европску престоницу културе 2024. године највећи је подухват који је Град имао у области културе. Апликација је завршена, а ријеч је о комплексном послу који је рађен од прољећа 2017. године. Тако богата историја нашег града нуди нам толико много супротности које се привлаче и морају да живе на овом простору“, рекао је Радојичић.

Copy link
Powered by Social Snap