Формиран тим за Европску престоницу културе

formiran tim epk

Градоначелник Бањалуке, господин Игор Радојичић, је на прес конференцији у оквиру Дана Града, одржаној 19.04.2017. године, представио Тим за припрему и учешће у програму „Европска престоница културе Бањалука 2024“, чији је примарни задатак припремити апликацију за овај пројекат.

Поред израде апликације за учешће у програму „Европска престоница културе“, која се састоји из двије фазе, задатак тима је и израда документа „Стратегија развоја културе Бањалуке 2018-2028“, једног од услова за аплицирање. У питању је први документ ове врсте за Град, а доноси се на оптималан период од десет година како би њиме била обухваћена и потенцијална година кандидатуре.

Тим чини седам чланова – Марко Билбија, Зоран Галић, Моника Поњавић, Младен Бањац, Дијана Грбић, Сарита Вујковић и Соња Ђурић – који су, као дугодишњи актери у културној сцени Бањалуке, изабрани на основу својих искустава, знања и вјештина. Сходно томе сваком од наведених чланова додијељен је специфичан задатак у оквиру овог вишефазног пројекта.

Copy link
Powered by Social Snap