Бихаћ и званично дио пројекта БЛ 2024

Bihac i zvanicno dio projekta BL 2024

Град Бихаћ је званично подржао кандидатуру Града Бање Луке за Европску престоницу културе 2024. године.

“Овим шаљемо одређене сигнале који су можда необични у овој нашој земљи, гдје су људи навикли да се свађају, а не да сарађују. Један од резултата ове наше данашње посјете је конкретан и тиче се пројекта који се односи на културу. Главни приједлог јесте да се културне сцене Бихаћа и Бање Луке повежу, да имају заједничке пројекте и да Бихаћ и његова култура сцена  буду партенри у нашој кандидатури за Европску престоницу културе” казао је градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, који је са сарадницима данас посјетио Бихаћ и разговарао са градоначелником тог града Шухретом Фазлићем.

Како је договорено, пет пројеката из Бихаћа учествоваће у бањалучкој кандидатури.

“Наши људи из Тима „Бања Лука 2024“ су већ били у контакту и пет пројеката из Бихаћа ући ће у пројекат Европске престонице културе као заједнички регинални концпет. Ми ћемо у октобру званично предати нашу кандидатуру у Бриселу, на којој смо вриједно радили годину и по дана” казао је Радојичић.

Он сматра да ће ова регионална димензија и порука да се може сарађивати и проширивање концепта, бити сјајна порука препозната како и у БиХ, тако и у региону.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изразио је задовољство посјетом градоначелника Бање Луке том граду.

”Подржаћемо Бању Луку у кандидатури за Европску престоницу културе и предложићемо одређене пројекте из Бихаћа. Заиста смо срећни што можемо заједно да радимо на томе. И на тај начин хтјели смо да пошаљемо поруку и окружењу и овој држави да смо спремни за сарадњу и да можемо да испричамо једну лијепу причу” закључио је Фазлић.

Copy link
Powered by Social Snap