Бањалука уз партнерство Јајца и Бихаћа до титуле ЕПК

banjaluka jajce bihac zajedno do epk

Јуче су се у Бањалуци састали представници културне сцене Бихаћа, Јајца и Бањалуке, а поводом заједничке кандидатуре за титулу „Европска престоница културе“ за 2024. годину.

Подсјећамо, Бањалуке и њени партнери су се пред Панелом Европске Комисије, у октобру прошле године, представили концептом „Супротности се привлаче“ који обухвата регију Крајине.

Након договрене сарадње и подршке, формирања тимова градова партнера и размјене пројектних идеја, тема овог састанка била је финализирање умјетничког програма са којим ова три града излазе пред Панел Европске Комисије 24. септембра ове године. На састанку је договорено пет великих пројеката и низ пројеката средњег и малог обима, као и сарадња на институционалном нивоу, али и повезивање независних сцена ових градова.

Рок за предају апликационе књиге је 24. август, а град који ће понијети титулу 2024. заједно са градом из Естоније, односно Аустрије, биће познат крајем септембра када ће се бирати између Бањалуке и Мостара, из Босне и Херцеговине, и Бодоа из Норвешке.

Састанку су присуствовали Аднан Дупанић и Ален Зулић, испред тима Бихаћа, Драган Главаш и Катарина Петровић, испред тима Јајца, те Марко Билбија, Дијана Грбић и Моника Поњавић, испред тима Бањалуке.

Copy link
Powered by Social Snap