„Бања Лука 2024“ на Фестивалу књижевности Императив

Imperativ

Фестивал књижевности Императив и „Бања Лука 2024“ вас позивају да, заједно са нама од 2. до 3. јуна, креирате културну и умјетничку сцену града. Учествовати можете тако што ћете нам дати одговоре на два питања исписана на „гласачким листићима“ и својим жељама тако утицати на промјене. Прво од питања се односи на тренутно стање културне понуде у граду, док је друго резервисано за пројекцију будућности.

  • Питање 1: Шта су, по Вама, потенцијали тренутне културне понуде Бањалуке које требамо јачати и даље развијати?
  • Питање 2: Чега би, по Вама, требало бити више у културној понуди Бањалуке, односно шта су нови садржаји које бисте Ви унијели у културну понуду? Шта Бањалуци највише недостаје, а што бисте вољели виђети када су култура и умјетност у питању?

Приликом гласања важно је да имате на уму да не постоји погрешан одговор и да сте слободни да маштате када су нови садржаји у питању. Важно је и да знате да ваш глас значи јер културна понуда без публике нема пуно смисла нити би је требало практиковати.

Пратећи слоган и концепт пројекта „Бања Лука 2024“ Супротности се привлаче, у Културном центру Бански двор ће, током Фестивала књижевности Императив, бити организована два гласачка пункта. Гласачки листићи са одговорима који се односе на постојеће стање у култури и његове недостатке резервисани су за „гласачки круг“, а одговори који се односе на нову понуду су резервисани за „гласачки квадрат“.

Резултати Вашег гласања биће објављени на веб страницама Културног центра Бански двор и пројекта „Бања Лука 2024“. Одговори са највећим бројем понављања из оба ова гласачка пола, које ћемо добити збиром, послужиће нам као оквир за дјеловање како у креирању културне сцене града тако и у формирању апликационе књиге „Бања Лука 2024“ са којом ћемо изаћи пред Европску комисију у октобру ове године.

Креирајмо културну и умјетничку сцену Бањалуке заједно!

Тим „Бања Лука 2024“

Copy link
Powered by Social Snap